Община Мадан и село Средногорци имат нужда от промяна, а промяната може да дойде единствено с БСП

Община Мадан и село Средногорци имат нужда от промяна, а промяната може да дойде единствено с БСП | StandartNews.com

Ще премахнем страха и статувкото в Мадан, вече няма да има "наши" и "ваши", гарантират от левицата

Община Мадан и село Средногорци имат нужда от промяна, а промяната може да дойде единствено с БСП. Това заяви смолянският народен представител от Коалиция БСП Лява България Дора Янкова на предизборна среща с жители на село Средногорци. Тя бе на посещение в най-голямото маданско селище, за да изкаже пълната си подкрепа за кандидатът за кмет на БСП Славейка Ненова и кандидатът за кмет на левицата в миньорската община Райчо Чилингиров, който бе сред официалните гости, заедно с част от кандидатите за общински съветници. Янкова подчерта, че кандидат-кметовете на БСП и кандидатите за общински съветници са изключителни професионалисти и общественици, които могат да променят настоящето и бъдещето в община Мадан. „Време е да премахнем статуквото и страха. Община Мадан и село Средногорци могат да се развиват още по-добре, затова на 25 октомври гласувайте с номер 2 в бюлетината", призова Янкова. Тя подчерта, че БСП винаги когато е била в управление е правила много за Мадан и развитието на региона. „ Само в мандатите на БСП в общината се ремонтират и строят пътища, при наше правителство се ремонтираше и обзавеждаше болницата, разписахме и стартирахме процедурите за строителство на яз. „Пловдивци", който ще реши водните проблеми на Средногорци, защитихме проектите за изграждане на граничните пунктове Златоград и Рудозем, дори джамията се ремонтира с проект, оставен от Атанас Иванов. Главният път до Средногорци също бе направен в последните дни на правителството на Станишев. То подмени и водопроводите в селото, а след това трябваше да минат 3,5г., за да дойде правителството на Орешарски, за да отпусне пари, с които да се асфалтират улиците. На готово всеки може да се хвали. Всеки може да прави първи копки и да реже ленти, но истинските двигатели и „виновници" за много от успешните проекти и политическата подкрепа за тях са наши", подчерта Янкова. „Така работим ние и така развиваме региона, затова ни подкрепете, ако не искаме отново да прекараме 4 години в чакане и надежди", призова още веднъж депутатката от левицата.

Жителите на село Средногорци поставиха редица проблеми пред кандидатите на БСП. По думите им първият и най-сериозен е честото отсъствие на досегашния кмет, който от ГЕРБ еизбягал в ДПС. Той постоянно отсъства и не си върши работата. Не можем да си вадим справки и документи, не можем да разчитаме за никаква помощ", жалваха се участници в срещата . Лошото качество на питейната вода, лошото състояние на уличната мрежа, липсата на качествени детски площадки и критичното състояние на електропреносната мрежа в населеното място, са другите неуредици, които местните жители поставиха като неотложни задачи пред представителите на БСП и причина да искат промяна в Средногорци.

Славейка Ненова подчерта, че има силите, енергията и визията, за да управлява и развива Средногорци. „Обичам селото и искам то да върне облика си на проспериращо. Дайте ми своят подкрепа, за живеем в по-добра среда", призова Ненова. Повече европейски средства, създаване на ефективни работни места към кметството и подобряване на всички улици, са сред приоритетите й в програма.

Кандидатът за кмет на община Мадан Райчо Чилингиров също се ангажира с повече политики за селото. „Ако стана кмет на Мадан гарантирам, че още от първия ден ще започна да решавам проблемите на Средногорци. Вие сте входа на общините Мадан и Рудозем, всички за Гърция минават през тук, затова трябва да сте село образец", изтъкна Чилингиров. Той посочи, че сред приоритетите му като кмет е решаване на всички земеделски проблеми, свързани с ефективното ползване на земята, привличане на външни инвеститори, създаване на нови работни места. „Аз и кандидатите за общински съветници от БСП гарантираме, че няма да делим общината на „наши" и „ваши" и най-важното- ще изкореним страха и ще възродим предприемачеството", гарантира Чилингиров.
БСП - Смолян

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай