Хит на Дейвид Линдзи в Народния

В сряда е първата премиера на "Добри хора" на камерната сцена в Народния

Хит на Дейвид Линдзи в Народния | StandartNews.com

Шествието на култовия американски драматург Дейвид Линдзи-Абер на нашенския "Бродуей" продължава. След "Заешка дупка" в "199" и "Кривите огледала" в Младежкия е ред на Народния. В сряда е първата премиера на "Добри хора", поредния хит на нашумелия автор - пиесата вече има 20 постановки из цяла Европа.

Преводът е на Параскева Джукелова, която играе главната роля в спектакъла на Николай Поляков. Другите на камерната сцена са Зафир Раджаб, Жорета Николова, Вяра Табакова, Иван Юруков и Елена Телбис.

Трогателната, смела и искрена история е за хората без късмет, изпълнени с надежда и вяра. Дейвид Линдзи-Абер предупреждава своите герои Маги, Майк, Доти, Джийн, Стиви и Кейт: "Във фокус е митът, че всеки може да постигне всичко, ако работи достатъчно усърдно."

"Мъдрите хора са изписали томове за Доброто и Злото. Но мъглата около тези понятия не е съвсем разпръсната. Дейвид Линдзи-Абер прави усилие да прозре в нея. Неговият текст е тест за разпознаването им - тъй като Доброто и Злото са близнаци в живота. Но те не са изписани върху челото на когото и да било от нас. Пиесата предупреждава да внимаваме - разпознаването на близнаците често е трудно занимание", коментира Николай Поляков. Той не крие, че е вдъхновен и от думите на поета Ани Илков: "Бих искал някой да ми разкрие тайната на Доброто. Защото светът е построен върху нея. Той оцелява благодарение на тази най-добре опазена тайна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай