Кандидат кмет предвидил протестите в книга

Кандидат кмет предвидил протестите в книга | StandartNews.com

Варна

За мен въпросът е приключен, но за държавата – не! Така зам.-председателят на ВМРО-БНД и кандидат за кмет от коалиция „Варна утре” Костадин Костадинов, коментира инцидента по време на протеста в понеделник вечерта, когато беше задържан от полицията и освободен около полунощ.

Той припомни, че в последната си книга е предвиждал подобно напрежение в страната, но не е предполагал, че ще бъде толкова скоро. България е на прага на гражданска война, предупреди той и обясни, че една част от обществото ни вече не иска да живее с другата. Затова нека ние като политици не се правим, че нищо не се случва. 

Костадинов обясни, че неговото задържане е било плод на недоразумение, тъй като той се е опитвал да накара участниците в протеста по повод събитията в Катуница да се разотидат. „ Аз бях на протеста като гражданин и заедно с мои приятели не позволихме да се стигне до погроми и вандалски изстъпления.

Накрая, докато обяснявах на младите хора да си ходят, един жандармерист ме избута в гръб със сила, която можеше да ме събори по лице. След като се обърнах да му поискам обяснение, дойдоха и други и така бях арестуван и 2 часа и половина бях в килия”, разказа Костадинов.

Той получи подкрепа на кандидат-кметската си кандидатура от ПП „Лидер” във Варна, както и пристигналите в града Валери Симеонов от НФСБ и лидера на ВМРО и кандидат президент Красимир Каракачанов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай