Димитър Димитров и Елина Друмева са Мистър и Мисис Икономика 2017

Димитър Димитров и Елина Друмева са Мистър и Мисис Икономика 2017 | StandartNews.com

Големите победители в най-престижния конкурс за бизнеса „Мистър и Мисис Икономика" 2017 са Димитър Димитров, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на „Софарма Трейдинг" АД и Елина Друмева, управител и съсобственик на „Абритес" ООД.

Наградите бяха връчени на бляскава церемония в столичния хотел „Маринела". Събитието се организирана за трета поредна година от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание „Икономика".

"Трябва все повече да работим с амбиция, страст и малко лудост. Нека имаме амбиции, заслужено е, всичко, което правите, е плод на вашите умения и труд, денонощен дори. Заради тях постигнахме 4% ръст на икономиката, може би много повече дори, както и 100 млрд. лв. брутен вътрешен продукт (БВП)", това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която връчи двете престижни отличия. "Голямата пречка пред икономиката ни е липстаа на работна ръка, всякаква работна тя", каза тя.

Външният министър пое ангажимент да презентира България като добро място за живот и работа, за да може да привлечем и хората, които живеят извън пределите на родината ни.

Водещи на събитието бяха Радина Червенкова и актьорът Стефан Щерев. За доброто настроение на гостите допринесе звездният дует Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

Общо 68 бизнес лидери бяха номинирани от членовете на КРИБ, а изборът на победителите направи Управителният съвет на Конфедерацията.

Ето още кои бизнес лидери бяха наградени в рамките на тазгодишния конкурс:

в категория „Индустрия" - инж. Росен Даскалов, собственик на „Син Карс Интернешънъл" ЕООД;
в категория „Финанси и застраховане"- Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на „Българо-американска кредитна банка" (БАБК);
в категория „Енергиен сектор" - Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на „ЛИДЛ България" ЕООД;
в категория „Транспорт и логистика" – капитан далечно плаване Александър Калчев, изпълнителен директор на „Параходство Български морски флот" АД;
категория „ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги" – Любомир Минчев, основател и председател на Борда на „Телелинк" ЕАД;
категория „Земеделие и хранителна промишленост" – Бойко Сачански, управител на Billa България;
категория „Строителство" – инж. Петко Николов, изпълнителен директор на „Пътстрой-92" АД;
в категория „Недвижими имоти" – Константин Бояджиев, управител на „Галакси Инвестмънт Груп" ООД;
в категория „Образование" – Емилия Занкина, заместник-ректор на „Американски университет в България" (АУБГ);
в категория „Здравеопазване" – д-р Георги Стаменов, МБАЛ за женско здраве „Надежда" ООД;
в категория „Консултантски бизнес/услуги" – Любомир Пейновски, собственик на „Клийнтех България" ООД;
в категория „Услуги и търговия" – Илиян Рангелов, управител на „Белаз – София" ЕООД.

Категориите „Строителство", „Недвижими имоти", „Образование" и „Здравеопазване" бяха включени за първи път тази година.

Специалния почетен знак на КРИБ получиха проф. д.т.н.инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг" АД за цялостен принос в развитието на минно-геоложкото дело в България и по случай 65 годишния юбилей на компанията. Другата специална награда е за капитан далечно плаване Александър Калчев, изпълнителен директор на „Параходство Български морски флот" АД за цялостен принос в развитието на българското търговско корабоплаване и по случай 125 годишния юбилей на компанията.

Специалната си грамота КРИБ връчи на проф.д.ик.н. Стати Василев Статев, ректор на УНСС. Той бе отличен за най-добър академичен партньор на бизнеса.

Специалната си награда Списание „Икономика" връчи на кмета на Благоевград Атанас Камбитов за насърчаване развитието на туризма и българо-френските културни взаимоотношения за организирането на фестивала "Франкофоли".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай