Вицепрезидентът: Антикорупционният закон няма да работи

Вицепрезидентът: Антикорупционният закон няма да работи | StandartNews.com

Антикорупционният закон няма да работи. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БиТиВи, в коментар на отхвърленото на Правна комисия вето, което президента Румен Радев наложи върху Законa за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ).

„Аз наистина не чух нито един сериозен аргумент срещу тезите, които изложи президентът във ветото. Смея да твърдя, че тезите и аргументите бяха работени от един много сериозен екип от юристи с много дълга практика", аргументира се вицепрезидентът Йотова.

„Има още един спасителен пристан и това е дискусията в самата пленарна зала, където могат да се чуят и по-обосновани аргументи", допълни още тя. По думите ѝ от такъв закон има нужда не само България. „Знаете ли в колко много страни има сериозна необходимост от сериозно антикорупционно законодателство. Престъпността е по-гъвкава, отколкото са правоохранителните органи. Често пъти се получава така, че едно престъпление се избягва, само защото престъпникът избягва в съседна страна, където това вече не е престъпление. Работа по тази тема е много необходима и много сложна", посочи още вицепрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай