Петър Москов: На Кунева й липсва само червената роза

Петър Москов: На Кунева й липсва само червената роза | StandartNews.com

София. ДСБ не се чувства застрашена от формацията на Меглена Кунева. Това обяви Петър Москов от ДСБ. "Прочетох учредителната декларация на "България на гражданите". Там има три основни думи, които се повтарят: свобода, справедливост и солидарност.

Липсва само юмрукът, стиснал червената роза, символ на социалдемократическия интернационал", обясни Петър Москов. По думите му имало лявоцентристки устрем, който ще бъде обявен като центристки. Москов е разочарован, тъй като за пореден път се появява политическа формация, която говори общи приказки, че хората са бедни и пр. Ние сме разочаровани и искаме друг вид политика, каза той. ДСБ е консолидирана по места, вълна на напускащи е нямало. Отидоха си само определени хора, каза Димитър Сяров от ДСБ.

Според Петър Москов партията е започнала подготовка за самостоятелно явяване на изборите. Радан Кънев допълни, че ДСБ ще постави няколко въпроса на заседанието си на 30 юни. Става дума за това как ще се реши икономическата и социална криза и каква ще е икономическата съдба на всеки българин. "По тези проблеми не може да има компромиси", категоричен бе Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай