Украинка предизвика фурор в парламента

Украинка предизвика фурор в парламента | StandartNews.com

Катерина Бужинска е народен артист и ще покаже творби на български деца на папата

Русокоса красавица предизвика фурор в парламента днес. Облечена в ефирна дълга рокля, мистериозна дама събра върху себе си погледите на депутатите. Само "Стандарт" разбра коя всъщност е тайнствената хубавица - Катерина Бужинска. Въпреки манекенските си размери тя се занимава с далеч по-сериозни дела - Бужинска е народен артист на Украйна и президент на фондация "Възраждане на Прикарпатие".

От 3 години е омъжена за българин и оттогава е приела за своя кауза популяризирането на родния фолклор. В концертите, които изнася по целия свят, задължително включва български народни песни. Съпругът й Димитър Стойчев е сътрудник на депутата от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. Тъкмо той е организирал посещението й в НС. То е във връзка с международната инициатива на Бужинска "Децата за мир по целия свят", подкрепена и от правителството на Унгария.

До момента в инициативата са се включили над 500 деца от Украйна, Румъния и Унгария, в чиито парламенти са проведени отделните етапи от нея. Децата изработват свои послания за мир. Днес над 60 българчета нарисуваха бели гълъби върху специално изготвена карта с нашия трибагреник. На 1 юни - Международния ден на детето, всички творби ще бъдат събрани в общо послание за мир и показани във Ватикана, а папата ще ги благослови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай