Празникът - щури купони и романтика

Празникът - щури купони и романтика | StandartNews.com

Дългата коледна и новогодишна ваканция подгони мнозина по пътищата на България, а и извън нея. Други обаче биха предпочели да използват времето, за да релаксират с хубава поп или класическа музика с първокласни изпълнители, интересен спектакъл, кинопремиера или просто да се позабавляват с рокконцерт на открито. Къде бихте могли да отидете дори часове, преди да си замине старата година и да посрещнете новата? Ето ви някои предложения.

Клубове

"Поетът" на Лили с бутиков лайв

Албумът на Лили Иванова "Поетът" с рекордния тираж от 15 000 копия бе разпродаден само за седмица. Това доведе до допълнителен тираж и превърна диска в един от най-търсените коледни подаръци. След супер успешното национално турне на поппримата с повече от 20 концерта в големите градове, летни театри на страната и зала 1 НДК в София, звездата ще го представи и на бутиков концерт. С Лили на сцената ще бъдат и музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов и Росен Ватев.

Къде: София лайв клуб
Кога: 25 декември, 22,30 ч

Акустична вечер

Оги Цолов, легендарният вокал на култовите групи "Фактор" и "Елит" и китаристът Евгени Симеонов ("Спринт" и "Импулс") ще ни поднесат една приятна акустична рок вечер. Резервирайте местата си на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934а335 (след 14 ч)

Къде: Студио 5
Кога: 27 декември, 22 ч.

Фънк с "Tri O Five"

Tri O Five канят своите фенове да изпратят заедно 2014-та по възможно най-фънки начин.
След като в началото на годината към групата се присъединиха Прея като гост вокалист и диджей Мартен, бандата имаше тотално възраждане и феноменални лайфове в София и страната. Събитието ще бъде още по-специално, защото освен класики на групата в нови аранжименти, музикантите ще представят премиерно и последния си видеоклип към сингъла "Его". Към тайфата ще се присъединят и WAH TONY (на баса), Десо (клавишни и сакс), Николай Данев на барабаните. ще чуем класики на TRI O FIVE в нови аранжименти, а нощта ще бъде дълга, защото след концерта на пулта ще застанат B2B MARTEN vs WAH TONY.
Билети се продават в мрежата на Eventim и на касите в партньорските мрежи.

Къде: София лайв клуб
Кога: 27 декември, 22.30 ч.

Диджей маратон

Шест от най-добрите български диджеи се събират за грандиозно парти в Новогодишната нощ. Уникалната атмосфера ще бъде забъркана от опитните ръце Васкес, Кайски, Ясен Петров, Simon, Angelo и Go-Go. Очаква ви перфектна музикална селекция в един невиждан маратон. Общата им енергия зад пулта, взривяващия саунд, светлини и мултимедия в Новогодишната нощ обещават истинско земетресение с епицентър столичната ул "Гурко" 2.

Къде: PM клуб
Кога: 31 декември

ЧНГ с "Ъпсурт"

"Ъпсурт" заформят взривоопасен купон в Новогодишната нощ. Този път ще може да чуем повече от всеки друг техен лайв със специалното участие на гост музиканти. Зад Ъпсурт Live Band стоят добре познати имена на софийската алтернативна и хардрок сцена като Фингъра (кийборд), Чайката (бас), Мишо (китара) и Марич (барабани). Балет "Нова" и достигналата до финала на шоуто"Музикална академия" Мария Драгнева ще завършат парти удоволствието. Сет листът на концерта включва последните хитове на най-добрата ни хип-хоп банда като "Ослушай се" и "Бела жига", както и превърналите се вече в класики парчета "3 в 1", "Жената на шефа" и "Звездата" плюс любимата песен на феновете "Колега". Кувертите могат да се купят на място в клуба - всеки четвъртък, петък и събота след 18 часа.

Къде: София лайв клуб
Кога: 31 декември, 22 ч

Всички заедно в Пловдив

"All Together Now" (Всички заедно сега) е слоганът, с който Аrtnewscafe в Пловдив събира приятели от близо и далеч. Концепцията на партито е заложена в специалния избор на диджеите. Това ще са лица, тръгнали все от арткафето от неговото създаване до днес. Някои от тях днес са извести майстори на пулта, други са фестивални директори, трети сами организират събития, четвърти са пърформън артисти. Това са Саюлке ("Мелформатор"), Мартин (artnewscafe), Виктор (директор на "Нощ на музеите", Пловдив), Елен (Wake Up), Павел (Hip Hip). Входът за събитието е свободен, за да бъдем всички заедно сега.

Къде: Пловдив, Stage 51 бул. "Христо Ботев"
Кога: 25 декември, 22.30 до 5 ч.

"Коледен Солар" за феновете на техното

Reach visuals се завръщат за Коледен "Солар" у нас. Ще чуем пленителна смесица от техно, електро, хаус и фънк с Мацео Плекс, познат като Maetrik от рейв ерата на 90-те. Заедно с него идва и Шел Окин, който ще обогати мисията на Мацео с още качествен грууви саунд. Ударна доза хаус ще ни забърка Мигел Кемпбъл, а атрактивната Mис Китън, която освен диджей, влиза и в ролята на певица, текстописец и продуцент, ще слее дъб и електропоп.
Шоуто, както винаги, ще бъде с впечатляваща визия и звук, като специално за "SOLAR CHRISTMAS" е взета и последно поколение саунд система.

Къде: "Арена Армеец"
Кога: 27 декември

Класика

Варна очаква виртуоза Марио Хосен

Професор Марио Хосен, който живее във Виена, ще гостува за празниците във Варна. Световноизвестният цигулар, роден в Пловдив, ще изнесе галаконцерт "Годишни времена". В мултимедийния проект участват и Боян Бъчваров на орган, Марина Хинова на виолончело, ученици на проф. Хосен от Нов български и академичният оркестър "Орфеус" при университета.
"Вече няколко години изнасяме концерти в пълни зали пред любимата си българска публика. Настроението винаги е приповдигнато, музикантите ни са на световна висота, а произведенията - шедьоври на европейската класическа музика", споделя проф. Хосен. Маестро ще представи и забележителните си ученици, братя Зайранови, едва на 12 и 14 години - лауреати на световни конкурси. Ще ги чуем в изпълнение на Вивалди, концерт за 2 цигулки.

Къде: Фестивален и конгресен център, Варна
Кога: 28 декември, 18.30 ч.

Андрей Дреников кани приятели на матине

Обичаният от всички Андрей Дреников и оркестърът му "Романтици" канят всички свои приятели и почитатели на един уютен следколеден концерт. Гост ще им бъде бъде оперната певица Людмила Козарева. В този приятен следобед ще чуете любими класически пиеси, коледни песни и евъргрийни.

Къде: Студио 5
Кога: 28 декември, 16.30 ч

На чаша вино в Двореца

След успеха на първия концерт от новата поредица "Мотив" предстои още едно камерно преживяване. В програмата отново ще чуем музика от Бетовен и Брамс, но този път допълнена и от майстора на мелодията - Франц Шуберт. "Коледа" ще събере един блестящ квартет от музиканти, които си идват в София специално за това истински стойностно събитие. Цигуларката Грета Мутлу е член на почетния струнен квартет на университета "Карнеги Мелън", a виолистката Елица Богданова е свирила в "Роял Албърт Хол", катедралата на Кентърбъри, "Кадоган хол" и "Уигмор хол". На виолончелото ще чуем един от любимците на българската публика сред младите музиканти - Атанас Кръстев (на снимката), а ученичката на световноизвестния пианист Джон Пери, Венета Нейнска, е последният член на този звезден квартет. Входът е по желание, а за гостите ще има чаша вино..

Къде: В Националната художествена галерия
Кога: 27 декември, 19.30 ч.

Театър

Преди да изпиете шампанското

Малко преди да вдигнете чашата с шампанско на 31 декември, можете да отидете на театър. "Солунските съзаклятници" на голямата сцена в Народния е твърде добра идея.

"Пиесата представляваше един непрестанен и трагичен спор между разума в името на свободата и смъртта в нейно име. Този спор продължава да се изостря и в наши дни и не търпи дефиниция. Тероризмът се осъжда, преследва и проклина, но ведно с това се среща все по-често по всички краища на изумената земя. Може би наистина има някаква грешка в човека. Може би прогресът е враг на свободата... Може би...", споделя авторът на пиесата Георги Данаилов. Режисьор на спектакъла е Стоян Радев. Участват Руси Чанев, Леонид Йовчев, Павлин Петрунов, Валери Йорданов, Петко Венелинов, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Христо Петков, Кирил Кавадарков, Мария Каварджикова, Теодора Духовникова, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Благовест Благоев.

Къде: Народен театър "Иван Вазов"
Кога: 31 декември, 19 ч

"Барон Мюнхаузен" разказва приказки

Ето и нещо добро за вашите деца. Пиесата "Барон Мюнхаузен" на Рудолф Ерих Распе е драматизирана и режисирана от Славчо Маленов
Разказвайки своите чудни фантазии, Барон Мюнхаузен сякаш не приема реалния свят. Но със своите истории помага на едно малко момиченце -Роси, да реши важен проблем, който измъчва душата му

Къде: Театър 199 "Валентин Стойчев"
Кога: 27 декември, 11.30 ч

Карлсон с Геро

"Карлсон, който живее на покрива" от Астрид Линдгрен под режисурата на Венцислав Асенов е другият избор на родителите с малчугани. Един от най-любимите герои на малки и големи е вяра и мечта, фантазия и ласка, и най-вече любов, много, много любов. А в неговата кожа влиза друг любимец на публиката - Герасим Георгиев - Геро. Никола Стоянов, Лилия Гелева, Ярослава Павлова, Светослав Добрев, Николай Луканов и Зорница Маринкова са останалите забъркани във чудната далавера.

Къде: Младежки театър "Никола Бинев"
Кога: 28 декември, 11 ч.

Билети по 7 лева в "Армията"

За четвърта поредна година Театър "Българска армия" дава възможност на своите зрители да се насладят на новогодишни подаръци, които не се ограничават само до празничните дни, а могат да бъдат отворени и споделени през целия януари. На 27, 28, 29 и 30 декември и на 4 и 5 януари - касата на театъра ще продава билети за всички представления от афиша на цена от 7 лева. На 27 декември може да гледате "Ножица трепач", на 28 - "Да разлаем кучетата", на 29 - "Швейк" на голяма сцена и "Миракъл" - на камерна, от 19,30 часа.
На 30 декември ви очаква култовата постановка "Секс, наркотици и рокендрол", която вече 22 години не слиза от афиша на Армията.

Смях в "Зад канала"

Много смях предлага репертоарът на Малък градски театър "Зад канала". "Недоразбраната цивилизация" поставена от Теди Москов е достатъчен анонс, за да отиде и да я гледате на 28 декември. Спектакълът е с чудесните членове на трупата Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов. Ден по-късно може да гледате Сашо Кадиев отново, но в "Скъперникът" на Молиер. С Владо Пенев са страхотен тандем под режисурата на Лилия Абаджиева. И двамата получиха икари за тези си роли. Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, и Любомир Ковачев са останалите, все обичани и харесвани актьори.
На 30 декември трупата на "Зад канала" ще изпрати годината с "Ритъм енд блус 1" с участието на Христо Мутафчиев. Всички спектакли започват в 19 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай