15:47 ч.

19.05.16

2 мин.

3799

0

0

Пилотът на падналия хеликоптер е загинал

от Стандарт |

Пилотът на падналия хеликоптер е загинал
Снимка: "Дарик"

Пилотът се оплел в жиците, докато пръскал нива


Селскостопански хеликоптер се разби край Несебър днес около 10 ч.


Пилотираният от 61-годишния Митко Димитров вертолет се оплел в жиците на електропреносната мрежа. Димитров пръскал с препарати нивите в местността Пясъците в землището на село Гюльовица. Минавайки в близост до стълбовете на енергото, перките на хеликоптера се оплели и той се забил директно в земята.


Димитров е издъхнал на място.


По случая е образувано разследване, което се води от експерти от Националната следствена служба в София съвместно с Окръжната прокуратура в Бургас.


На мястото на инцидента е извършен оглед. Разпитват се и свидетели, за да се изясни изцяло случаят. При всички положения обаче е ясно, че става дума за непредпазливост. От прокуратурата твърдят, че не са им известни изцяло причините за аварията.


Работи се и по версията, че машината се е взривила поради техническа неизправност или при нисък полет се е ударила в земята.


Хеликоптерът, модел K26 с номер LZ 6042, е тръгнал от базата на селскостопанската кооперация в село Порой, община Поморие. В близост до мястото, където е паднал, има скъсани жици от електропреносната мрежа.


Един от свидетелите е електротехникът Янчо Колев. Той бил пратен по мрежата след сигнал, че в няколко села няма ток.


"Видях скъсаните жици и на около 50 м падналия хеликоптер. Пилотът беше издъхнал вътре в кабината. Трупът не е овъглен, запазен е но тялото е потрошено. Обадих се веднага на 112", разказа Колев.


Според разследващите най-вероятно пилотът е нарушил правилата за движение. Близки до Димитров твърдят, че е бил изключително опитен и многократно е изпълнявал курсове с машината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент