19:50 ч.

22.12.13

1 мин.

2871

4

0

Нов режим за отчитане на ракията

от в. Стандарт |

Нов режим за отчитане на ракията
Снимка: архив, Стандарт Нюз

Нов ред за отчитане на производството на акцизни стоки, като алкохол, бира, горива и цигари, предлагат от Министерството на финансите.


Подготвена е нова наредба, която ще отмени действащите досега правила за измервателните уреди за контрол на акцизните стоки. Досегашната наредба изискваше изключително високи разходи от страна на бизнеса за монтиране на измервателни уреди, пише в мотивите на министерството. В същото време наредбата натоварваше Агенция "Митници" с много ненужни данни, а беше и необходимо почти постоянно присъствие на митничари при производителите на акцизни стоки, за да се слагат и махат пломби, за да определя къде да се монтират измервателни уреди. Тези проблеми ще бъдат решени с новата наредба. В нея пише, че измервателни уреди се поставят на местата, където се въвеждат, произвеждат, складират и извеждат акцизните стоки. Данните за количеството произведени акцизни стоки по електронен път ще се предават до Агенция "Митници".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:31 · 23.12.2013
Глупаци,всяка къща вече има казан.А да видим как ще влезат митничарите.
Потребител · 06:13 · 23.12.2013
Да и не го знаехте когато въвеждахте ненужния закон.А на вече закупилите ще върнете ли парите или ще духат супата,защото производителя е свързан с поредната калинка от парламента. Изметете целия парламент,защото вече 23 години един читав закон не могат да родят,все мъртво родени бебета от ялови кухи кратуни.
Потребител · 22:46 · 22.12.2013
http://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs
Потребител · 20:09 · 22.12.2013
Не пипайте утехата на народа ,щото ша едете кура!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент