14:52 ч.

04.06.16

1 мин.

6109

3

0
Нов български рекорд в Гинес
Снимка: Мария Филева

Форд Мото Пфое записа най-дълъг парад автомобили с марката


1527 автомобили подобриха с почти двойна преднина предишното американско постижение от 829 коли. Близо час и половина автомобилите преминаваха през дългото 3,5 км трасе, а за да се включат бяха дошли повeче от 2000 шофьори.


1815 се регистрираха, останалите дойдоха след официалния старт в 11 часа.


Гости на форума бяха премиерът Бойко Борисов, който внимателно разгледа колекционерските машини. Най-много го впечатли последният модел Форд Мустанг.


"Като главен секретар на МВР съм карал Форд", спомни си Борисов. И призова да бъде извинен за задръстванията заради затворената за рекорда Северна тангента.


"Преди години тук беше голо поле и дори някой да искаше да направи рекорд, нямаше да може. Сега виждате какво прекрасно съоръжение е Северната тангента", посочи той.


Колоната поведе автомобилният състезател Крум Дончев, а веднага след него в поставянето на рекорда се включиха министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.


Шефът на транспортното ведомство призова водачите да спазват правилата за безопасност по пътищата на България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:17 · 04.06.2016
Тъпак да беше дошъл да гледаш - тогава коментирай все мърморковци бре
Потребител · 21:30 · 04.06.2016
@Потребител Тъпака си ти, след като не разбираш това, което четеш. Нямам нищо против мероприятиятието или това че добре сте си прекарали. Дразнещо е ниското ниво на журналиста, който го е отразил.
Потребител · 15:02 · 04.06.2016
Навремето в Германия имаше лаф "искаш ли да не стигнеш - тръгни с Форд." От тая статия излиза, че май е верен. Регистрирали се 1815, а в рекорда участвали 1527. Останалите явно са закъсали...
Като ги пишете тия цифри - обяснявайте ги. Иначе се стига до горния извод.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент