Дядо Коледа каца в София с военен хеликоптер

Дядо Коледа каца в София с военен хеликоптер | StandartNews.com

София. Дядо Коледа и Снежанка ще пристигнат с хеликоптер Ми-2 във Военноисторическия музей, където ще раздадат пълни чували с подаръци.

Това ще стане в разгара на коледно детско тържество, с което завършва благотворителната кампания на музея "Щедростта няма граници", която се провежда под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов и с подкрепата на Столичния инспекторат по образование.

В нея са се включили 867 деца от 29 учебни заведения от столицата и страната, които са изпратили свои рисунки, картички и стихотворения за конкурса "Магията на Коледа". Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на децата на загинали военни чрез фондацията "Деца на Българската армия".

Програмата ще започне с откриване на изложба-базар от детски творби, участвали в конкурса. Малко по-късно отваря врати "Работилницата на Дядо Коледа", където децата ще имат възможност да изработят коледна картичка, да рисуват с восък и да моделират. Изненада е ателието, в което ще се украси "елхата на баба" с играчки, направени по старинни техники и с природни материали. Ще има и празничен концерт.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай