08:00 ч.

21.04.17

3 мин.

0

0

0

Добри хора събраха 300 хил. за Даниел

от Ирина Ангелова |

Добри хора събраха 300 хил. за Даниел

Инициативният комитет вече набира средства за дете сираче


Само за два месеца нужните 300 000 лева за трансплантация на костен мозък в Германия на 15-годишния Даниел от Ардино бяха събрани. „Предстои отново преглед в Пловдивска болница и очакваме информация кога ще бъде насрочена операцията", съобщи бащата на момчето. "Не очаквахме такава огромна вълна от съпричастност. Изказваме огромната си благодарност на всички хора пожелали да помогнат на сина ни", сподели развълнуван мъжът. 15-годишният Даниел Сакалиев от Ардино се нуждае от лечение в чужбина, което е непосилно за близките му. Дани е с диагноза „Остра лимфобластна левкемия". За трансплантация на костен мозък в Германия са нужни 300 000 лева. Близки и приятели на момчето организират кампания в негова подкрепа. Средства се събираха и по банков път.


Във Фейсбук бе направена специална страница


Съдбата на момчето развълнува много хора не само от Родопите, но от цялата страна и чужбина. Да го подкрепят в борбата му с коварната болест откликнаха и общински служители в Ардино, познати и непознати от Кирково и Момчилград, от Кърджали, от Неделино и Златоград, Стара Загора, Хасково и Пловдив, от Англия и Турция. Връстници на Даниел организираха голям благотворителен концерт, в който се включиха много изпълнители и състави - поп певицата Дивна, младият фолклорен изпълнител Филип Синапов, дъщерята на Орхан Мурад - Сузан Мурад, оркестърът към Дома на културата в Кърджали, танцовата формация „Фолк ритъм Балканика" и група „Родопчанка" към читалище „Родопска искра" от Ардино, танцови клубове от Кърджали, арт балет.
Даниел се разболява от левкемия преди две години. След известно време се стабилизира и попада в ремисия за дълъг период. През есента на 2016 година се разболява повторно и лекарите казват, че


няма смисъл да се лекува по същия начин


Трябва да му се присади костен мозък. Огромното е желанието ни Дани отново да тича и бъде заедно със своите приятелчета в училище. Съучениците му от СУ "В. Левски" Ардино нито за миг не го забравят. Техните инициативи в подкрепа на Даниел са различни - благотворителни баскетболни футболни мачове, дарителски акции, но най – важното - дават му кураж и не го оставят нито за миг без морална подкрепа.
„Благородната кауза обедини стотици хора и доказа, че доброто живее във всеки от нас", споделя бащата Ясен Сакалиев, който е полицейски служител. Той обясни, че хората от Инициативния комитет „Да помогнем на Дани" продължават да набират средства. Този път за дъщерята на негов колега, останала без родители след като съвсем скоро загуби и майка си заради коварна болест.


Ако искате да помогнете:


Банкова сметка
Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент