13:39 ч.

17.03.12

1 мин.

1922

0

0

Подкараха трабантче с вода

от Иван Иванов |

Подкараха трабантче с вода
Снимка: Иван Иванов

Велико Търново. Тома Атанасов от Бургас подкара трабантче с чиста вода. Уникалното возило изминава 100 км за няколко лева и накрая се долива не скъп бензин а вода от чешмата. 

Трабантаджията е сложил водородна клетка към двигателя, наподобявайки хибрид и е  свалил разхода му на гориво с около 30%. Освен това картонената кола може да получи и сертификат "Евро - 4" който покриват само най-новите двигатели в Европа по показатели на изгорели газове.

Системата е разработена от българин и е намерила приложение в САЩ а след това и в Европа. Неговата струва около 500 лв. но цялата кола е около 5 хил. евро защото за няколко минути се преоборудва и се движи само на ток. и изминава 100 км. за стотинки.

На феста присъства и собственикът на най-стария трабант в България - Кольо Тончев, бащата на фолк дивата Преслава. Возилото е произведено през май 1963 година.  Той е притежател на 5 такива ретро автомобила.
 
Трабантът е автомобил за криза,а но повечето от участниците казаха че си имат и кола а трабанта е само за удоволствие.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент