22:05 ч.

14.09.15

2 мин.

2118

0

0

"Кухнята" открива сезона в Младежкия

от Стандарт |

"Кухнята" открива сезона в Младежкия

Младежкият театър "Николай Бинев" започва новия театрален сезон с гостуване в Пловдив на фестивала "Сцена на кръстопът". Под тепетата ще се играят два спектакъла. На 19 и 20 септември от 19.30 ч на камерната зала в драматичния театър ще бъде представена постановката "Семеен албум", чийто автор и режисьор е Малин Кръстев.


Спектакълът спечели на автора "Аскеер" за съвременна българска драматургия, Герасим Георгиев-Геро взе войничето на Чапа за главна роля. На 21 септември от 19 ч. в Дом на културата "Борис Христов" пловдивчани и гости на града могат да гледат хитовата пиеса "Кухнята" на британския драматург Арнълд Уескър под режисурата на Владимир Люцканов. За първи път текстът оживява на сцената на Младежкия театър през 1973-а, режисиран от бащата на Влади, проф. Николай Люцканов.


Емблематичен за времето си, спектакълът е игран повече от десетилетие. В годината на честването на 70-ия юбилей на театъра стартира програма "RE", която ще поставя важни текстове от историята на Младежкия. "Кухнята" е първият спектакъл от тази програма. Сега за постановката е направен нов превод на текста от Златна Костова. Официалната премиера на спектакъла в София ще е на 13 и 14 октомври на голямата сцена на Младежкия.


Действието на пиесата се развива в кухнята на популярен лондонски ресторант, където ежедневно се хранят хиляди хора. Ето защо персоналът трябва да работи изключително методично и експедитивно и така се създават напрежение и поводи за конфликти. В ежедневните екстремни ситуации сервитьорките и готвачите често загърбват своите нужди, а това винаги има последствия. "Кухнята" е един съвременен Вавилон, белязан от болестта на човечеството - невъзможността за истинска реализация в любовта, в работата, в мечтите.


Любопитното е, че консултант на спектакъла е Ути Бъчваров. Вихър Стойчев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Явор Спасов, Искра Донова, Койна Русева, Ангелина Славова, Мариана Миланова, Кристина Янева, Мая Бабурска и още над 20 актьори забъркват смешно-тъжната история на Арнълд Уескър. Авторът е представител на поколението "сърдитите млади хора" в средите на британските писатели и драматурзи от 50-те години на XX век. В екипа на постановката са сценографите Венелин Шурелов и Елица Георгиева, автор на костюмите е Марина Янева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент