14:34 ч.

29.01.12

1 мин.

7088

0

0

Влак на ужасите фучи 50 километра без спирачки

от Райна Тошева |

Влак на ужасите фучи 50 километра без спирачки

Враца. Пътническият влак от Бойчиновци за Мездра едва не се превърна в ковчег. Спирачките му отказаха и той е фучал без контрол цели 50 километра, съобщиха от Транспортна полиция. Кошмарът започнал към 19,40 ч. в събота, веднага след като тренът тръгнал от Враца. Поради наклона и собствената си тежест той се движил по инерция до близката гара Моравица. Там обаче не могъл да спре. Отказали всички спирачки и опитът на машиниста да задейства ръчната се оказал неуспешен.

Така неуправляемата композиция прелетяла през гара Мездра и продължила към Плевен. В тези инфарктни минути е обявено извънредно положение. Дежурната бригада железничари успяла да осигури чист коридор за преминаващия с висока скорост транзит през гарите влак.

За късмет на 12-те пасажера и шестимата железничари в композицията тя успяла да спре в нанадолнището между гарите Струпец и Роман. Пътуването на ужасите се разминало без жертви и ранени. На същото място е спрян извънредно бързият влак от Варна за София, който закарал пътниците от авариралия трен до Мездра в 22,00 ч. вечерта.

Влакът е изтеглен, за да се направи оглед от следователи. Ревизор-вагоните от Враца, които са го проверили преди да потегли от гарата, пък са извикани на разпит в столицата. Най-вероятно дежурната бригада железничари, която успяла да осигури безопасно трасе за движението на безконтролния трен и да предотврати катастрофа, пък ще бъде наградена.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент