Ваньо Танов не се бои от бръмбари

Ваньо Танов не се бои от  бръмбари | StandartNews.com

София. Директорът на агенция “Митници” Ваньо Танов е бил убеден, че разследването на прокуратурата за подслушаните негови записи ще доведе до оправдаването му. Нямам никакво притеснение, че някой ще слуша разговорите ми. Не провеждам срещи на четири очи и няма от какво да се срамувам. Не съм имал контакти със служители на БОП, след като напуснах службата и нямам притеснение, ако подслушват разговорите ми, категоричен е Танов.

“Може да има сигнал срещу всеки един. Право е да бъде извършена проверка. Проведените мероприятия не дадоха никакъв резултат. Аз оправдавам всички действия на прокуратурата. Но след като бе установено, че няма данни срещу мен, защо продължи проверката – срещу мен, членове на семейството ми. Това не мога да простя. Както не може да прости и моят син. Беше направен опит да бъде поставен наркотик в апартамента му. Този, който го е сторил, нека господ да го съди”, подчерта Танов пред бТВ.

Танов твърди, че “много институции по веригата са направили компромис със съвестта си” по неговия случай. “За себе си имам обяснение кой изнесе записите и не са тези хора, които са на ниското ниво. Самото изнасяне на информация предполага оставянето на следа на много места”, заяви митническият шеф.

Танов поздрави своите колеги с професионалния празник на митническите служители, който се отбелязва днес. “Мисля, че въпреки всички прогнози, които бяха правени за спад в дейността на митниците, ние показахме, че и в условия на криза можем да постигнем много добри резултати”, каза Танов.

Над 800 млн. са отчетени от агенция “Митници” като приход за миналата година. “В края на декември ние получихме изключително висока оценка от Европа”, отбеляза Ваньо Танов.

Всеки един литър в “Лукойл” ще бъде отчитан и засичан вече. “Проблемът е, че в момента в търговската верига има “фирми-чистачи”, които играят с ДДС. Когато се въведе единната система за електронен контрол, тя ще ни казва кой е извън правилата”, заяви още Танов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай