Самоубиец си забърка коктейл с белина

7 опитаха да сложат край на живота си на Коледа

Самоубиец си забърка коктейл с белина | StandartNews.com

София. По-малко работа имаха токсиколозите от „Пирогов" на коледните празници. На 24 декемвриq Бъдни вечер, 18 подпийнали са преминали през здравното заведение.

На 22 декември в „Пирогов" са постъпили общо 12 прекалили с алкохола деца, отчетоха от Спешния център. На следващата нощ 27 души са минали на преглед през токсикологията, 19 са приети. 7 от пациентите са употребили алкохол с цел да се самоубият. Някои от тях са смесили пиячката с медикаменти, един дори е пил алкохол с белина. За щастие опитите за самоубийство се оказали неуспешни.

Тази сутрин 25 декември, е приет един пациент, смесил алкохол с марихуана. Лекува се и пациент с 5 промила алкохол в кръвта. В болницата е постъпило  и едно семейство, натровено от пожар.

Доктор Кирил Христов от хирургията отчете сравнително спокойна нощ в сравнение с предишни години. За трите почивни дни общо през „Пирогов" са преминали 1500 души, 203 са приетите, като в това число се включват и отчетените пациенти на доктор Йосифов.

Основно са оперирани хора с херния и апендисит. 34-годишен мъж е бил опериран след прободна рана в лявата част на гърдите. 34 души са преминали през травматологията на „Пирогов" за трите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай