Кучкари крият глутницата в "Малинова долина"

Кучкари крият глутницата в "Малинова долина" | StandartNews.com

София. Хора от "Малинова долина" разгонват и крият кучетата от глутницата, която изяде почти до смърт проф. Ботьо Тачков. Така те възпрепятстват екипите на "Екоравновесие", обяви пред бТВ общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева. Заедно с нея в студиото бяха колегата й от ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на фондация "Афа-България" Аксиния Боснева.

Боснева разкри, че екипи на неправителствените организации също издирват агресивните кучета в квартала. Според нея по време на акциите си природозащитниците са забелязали доста кучета, които били доведени от други места.

Боснева призна, че храни поне 10 кучета пред блока си. "Освен това ги ваксинирам срещу бяс и ги обезпаразитявам. Иначе да ги прибера в къщи ли? Храня ги, защото съм доброволец. Така помагам да не се превръща София в една гладиаторска арена и гладните животни да нападат хората", мотивира се Боснева.

Според Джамбазки бездомните кучета трябва да бъдат приспивани. "Не може да има закон, който да дава комфорт на кучетата за сметка на хората. Общинската политика по въпроса е провал от години", коментира той.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай