Челен сблъсък и горящ ТИР блокираха Е-80

Челен сблъсък и горящ ТИР блокираха Е-80 | StandartNews.com

Хасково. Зверски инцидент с челен сблъсък между две коли и горящ като факла ТИР блокираха междунардния път Е- 80 в сряда следобед. Драмата се около 14 ч малко преди  Харманли.

Тежкото возило, пълно с акумулатори, със сръбска регистрация, пътувало към Турция. Камионът се оказал в  канавката, след като 28-годишният му водач Боян се опитал да избегне удар с другите две коли, вече  катастрофирали  на същия път.

„Видях смачканите автомобили  и за да не мина върху тях, набих спирачките“, разказа сърбинът. При маневрата тирът му започнал да лъкатуши под напора на товара и в крайна сметка се прекатурил вдясно от пътя. Така на практика сърбинът е спасил живота на хората от катастрофата преди него. Ако беше минал с тежката машина върху колите им щеше да ги затвори като в консервени кутии.

Предхождащият сблъсък е  между  „ Пежо“, с разградска регистрация, пътуващо от Свиленград в посока Асеновград и „Фиат“ на харманлиец, който се прибирал от областния град Хасково към родния си. Вероятно  сблъсъкът е причинен от  62-годишния водач на фиата  Кънчо Георгиев.

По неофициална информация харманлиецът, който е навлязъл ненадейно в отсрещното платно и се забил челно в колата на исперихчани, защото му е прилошало. В Пежото освен шофьора са пътували и още четирима души, сред които едно и дете. Няма сериозно пострадали при катастрофата.

Докато пожарникарите от Харманли гасяха останките от сръбския ТИР, полицаите пробваха с дрегера за алкохол шофьора му. Екранът на апарата закова пробата на „0“. въпреки, че беше във видимо добро здраве и вече поуспокоен след първоначалния стрес, сърбинът беше прибран от медицински екип за контролен преглед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай