22:45 ч.

19.11.12

2 мин.

3978

10

13

Бягаме в Сърбия за ЧНГ с цигара

от Анна Георгиева |

Бягаме в Сърбия за ЧНГ с цигара

Българи изкупиха кувертите в кръчмите край границата


Перник. Тоталната забрана на тютюневия дим в родните заведения роди никотинов туризъм. Пушачите ни намериха начин да спасят новогодишния купон в сръбски кръчми. Българи изкупиха кувертите за ЧНГ покрай границата месец и половина преди празниците.


Там наздравицата от 100 грама сръбска ракия им излиза зела, а жива музика от комшийски оркестър ще се грижи за настроението на нашенците. В същото време ресторантите у нас не могат да намерят мераклии за новогодишните балове дори и с примамливи концерти на поп и фолк певци.


Керван от коли потегли към Сръбско още в началото на ноември, за да търси свободни места в кръчмите оттатък браздата, разказаха от ГКПП Стрезимировци. Софиянци и перничани купуват кувертите като топъл хляб без претенции за лукса в заведенията. Стига само да се пуши. При комшиите се пафка на воля навсякъде, а у нас пушкомът е само навън в студа. Засега тютюнджиите издържат геройски, но повечето са категорични, че няма да изкарат цяла нощ, тичайки през десет минути на открито за по един фас.


Всички места в десетината таверни на Власинското езеро край Сурдулица вече са ангажирани, и то от нашенци, показа бърза справка на "Стандарт". "Све е пуно от бугари", хвалят се собствениците и отпращат закъснели мераклии за ЧНГ в Западните покрайнини. Те са категорични, че такъв бум не е имало досега. За сърбите цените на тамошния язовир, подобен на нашия "Батак", са доста солени и затова предпочитат градските ресторанти. Българинът пък дава мило и драго за чаша ракия с цигара. Предимствата са и в добрата кухня, като у нас сръбската плескавица е издигната в култ. Сливовата и крушовата ракия пък отдавна пълнят торбите на българи, които всяка седмица тичат на пазар оттатък браздата за евтини цигари и храни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:24 · 20.11.2012
Прав ви пътя, пушачи тъпи!
Потребител · 11:18 · 20.11.2012
Да ходят на майка си в пу.ката ако искат да пушат,ако останат там най-добре ще е ....
Потребител · 09:29 · 20.11.2012
ПЛАТЕНА СТАТИЯ!
Потребител · 09:28 · 20.11.2012
ПЛТЕНА СТАИЯ!!!!СКОРО ОЧАКВАЙТЕ БУМ НА ОПЛАКВАНИЯ ОТ ШЕФОВЕ НА РЕСТОРАНТИ И ХОТЕЛИ ЗА ОТМЯНА НА ЗАБРАНАТА!!!!
Потребител · 08:26 · 20.11.2012
евакуират
Потребител · 08:25 · 20.11.2012
Българите не бягат--- те се ежакуират
Потребител · 08:07 · 20.11.2012
Е по-голяма глупост от това едва ли можете да напишете..
Потребител · 06:09 · 20.11.2012
Абе не се наяде и напи този народ бе, че по сръбско тръгна. Да вървят да пушат да се тровят прав им път.
Потребител · 00:29 · 20.11.2012
Егати глупостите , хората ходели заради цигарите в Сърбия Хората ходят заради невероятната алчност и скъпотия по българските долнокачествените чалготеки , дръгливите дебелогъзи престъпници/мутри/ рязко обедняха и сега няма достатъчно балъци Тук преди седмица в един така по лъскав клуб ми даваха талони за отстъпка от 100лв на бутилка обикновено 700 гр уиски ,само си направете сметката колко струваше вътре бутилката , за да ми правят отсктъпка от 100лв на нея
Потребител · 23:31 · 19.11.2012
Да бе, да! Аман от платените ви статийки! Кой ще тръгне да проверява и да глобява в новогодишната нощ, вие луди ли сте?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент