"Шепот от древността" възкресяват в Долината на тракийските царе

"Шепот от древността" възкресяват в Долината на тракийските царе | StandartNews.com

Стара Загора. Тракийски воини и жрици, митични същества и антични герои ще оживеят в Казанлък в края на август.  Тази година традиционните празници в Долината на тракийските царе са част от двегодишния проект „Шепот от древността”,  който се финансира от оперативната европрограма „Регионално развитие”, припомнят домакините от Казанлъшката община.

От 24 до 30 август занаятчии и приложници от региона ще представят старинни техники и съвременни умения. Творческите работилници ще бъдат отворени в панаира на тракийските занаяти. Тракийски легенди и древни ритуали, музика и танци под знака на огъня, който за древните е имал символично и мистично значение, ще бъдат възкресени в атрактивния  спектакъл „Новите траки“. Момчетата и момичетата от прабългарската школа „Багатур“ пък ще разпънат „Тракийски стан“ в Града на розите, за да възпроизведат по исторически свидетелства бойните изкуства на траките.

Артфест на фотографи от цялата страна, ревю с възстановка на тракийско облекло, изложба на млади художници, стрийт-парад, дискотеката под звездите включва още богатия афиш на празниците в Долината на тракийските царе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай