Вечерен час и маски на открито в Гърция

В 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта, включително и в Атина

Вечерен час и маски на открито в Гърция | StandartNews.com

В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските стават задължителни и на открито, въвежда се вечерен час. Магазините и заведенията в активните райони ще работят с намалено работно време. 

Задължително носене на предпазни маски на закрито и открито в цялата страна въвежда гръцкото правителство. В общо 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите райони са Атина, Солун и Серес. В барове и заведения за хранене, които задължително затварят в полунощ, клиентите може да заемат до 50% от капацитета на заведението и трябва да спазват дистанция.

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки. В рисковите райони е забранено да се събират повече от 9 души, препоръчва се да не се посещават и роднини. Държавните и частни компании преминават към работа дистанционно, където е възможно.

Засега само областите Козани и Касторя са в условия на карантина.

Полицията ще следи за спазване на мерките, като на нарушителите ще се налагат високи глоби, предупреди министърът по защита на гражданите Хрисохоидис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай