В Гърция отново с маски на открито

Мярката засяга районите, в които има най-високи нива на зараза

В Гърция отново с маски на открито | StandartNews.com

Гърция въведе задължително носене на маски и на открито, тъй като страната продължава да чупи рекорди за нови ежедневни случаи на коронавирус. Мярката засяга районите, в които има най-високи нива на зараза.

Допълнителни мерки, обявени в четвъртък по време на телевизионно обръщение към нацията от министър-председателя Кириакос Мицотакис, включват и вечерен час за зоните с повишени заболели в страната.

Мярката за вечерен час не засяга работниците през нощната смяна, журналистите и спешните инциденти, но тези работници трябва да могат да предоставят разрешение на работодател или сертификат.

От събота сутринт полицейските патрулни коли в Атина излъчват следното съобщение на гръцки, английски и арабски:

„Припомняме, че използването на маски за лице е задължително във всички външни пространства. Вече действа нощният комендантски час. Хората нямат право да бъдат на открито между дванайсет и трийсет в полунощ до пет часа сутринта. Моля, защитете общественото здраве, избягвайте тълпата. Следваме инструкциите, пазим се в безопасност. ”

Здравните власти в Гърция обявиха рекордните 935 нови случая в събота, заедно с 5 смъртни случая. Общият брой потвърдени случаи от началото на пандемията е 29 992, с 564 смъртни случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай