Ути: Ям чесън и нищо не усещам

Семейството на Бърваров е под каратнина, жена му също е с положителен тест, но децата - не

Ути: Ям чесън и нищо не усещам | StandartNews.com

"На крака съм, чувствам се добре - нямам температура, не кихам, не кашлям. Но ми изчезнаха вкусът и обонянието. Дори да ям чесън - нищо не усещам".

Това разказа пред NOVA  Ути Бъчваров, който е с положителен тест за коронавирус. Затова е под карантина със съпругата и децата си в къща близо до Варна. Семейството отишло там на почивка. Миналата седмица в четвъртък, докато вечеряли, Бъчваров установил, че яде чесън, но не усеща нищо.

"Разбрах, че нещо не е наред. Сетих се, че липсата на вкус и обоняние е един от симптомите на коронавирус. На следващия ден отидох в лаборатория във Варна и си направих тест. В 21 часа излезе резултатът и разбрах, че съм позитивен. Половин час по-късно на вратата ми почукаха здравни инспектори и кметския наместник. Взеха проби на жена ми и децата. Тя също даде положителен резултат, децата са отрицателни", разказа шоуменът.

Сега цялото семейство е под карантина, като децата не са отделени. Другата седмица ще бъдат направени контролни тестове, за да се види дали вече двамата са оздравели.  Ути продължава да готви за децата, но самият той не може да се наслади на храната заради загубените си обонятелни и вкусови усещания. "Благодаря на всички хора, които ми се обадиха, в този момент когато си изолиран това е много важно", каза още кулинарят.

"Това е нещо, което може да се случи на всеки. Няма начин този вирус да не ни засяга все повече и повече- Ще се получават такива огнища. Просто трябва да бъдем по-отговорни", коментира още Ути Бъчваров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай