СЗО със страшна прогноза за вируса

Светът е в нова и много опасна фаза, каза Тедрос Аданом Гебрейесус

СЗО със страшна прогноза за вируса | StandartNews.com

Светът е в нова и много опасна фаза на коронавируса. Страшната прогноза направи шефт на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от РИА Новости.

ВИЖ ОЩЕ: Тревогата остава. 81 заразени, 3 починали

Рекордният брой новозаразени с коронавирус в света на 18 юни говори за бързото разпространение на пандемията, заяви на брифинг ръководителят на СЗО. "На 18 юни СЗО получи информация за повече от 150 хиляди нови случая на COVID-19. В момента това е най-високият дневен показател", обяви Гебрейесус. Той добави, че половината от новите инфекции са възникнали в Северна и Южна Америка, която през май беше призната за епицентър на пандемията. Съобщава се за значителен брой инфекции в Южна Азия и Близкия Изток.

Гебрейесус обърна внимание на факта, че хората са уморени да стоят у дома и правителствата се опитват да възобновят икономическата дейност.

"Но вирусът все още се разпространява бързо, той все още е смъртоносен и повечето хора са все още уязвими", предупреди ръководителят на СЗО.

Пандемията от коронавирус се е разпространила в почти целия свят. Общо според СЗО са заразени над 8,35 милиона души, 450 хиляди от тях са починали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай