Шаш и паника в болницата в Добрич

Областната болница в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите са в болнични

Шаш и паника в болницата в Добрич | StandartNews.com

Областната болница в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите са в болнични. В отделението, където се настаняват болните от коронавирус, към момента работят само двама гастроентеролози, стана ясно от репортаж на бТВ.

През май случаите на COVID-19 в града са нула, през юни са седем, през юли – над триста, а през август се очаква да бъдат около петстотин. На този фон Инфекциозната отделение в града затваря поради липсата на специалисти, а в момента за болните от коронавирус се грижат гастроентеролози.

"За съжаление отказът на ръководството да направи организация на работа с COVID пациенти съобразно противоепидемичните изисквания е от доста време", обясни пред бТВ д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ-Добрич.

В същото време близките на пациентите, които са в болницата, са в паника от липсата на специалисти.

„Майка ми е здравен работник, старша сестра на вътрешно отделение. Тя е в тежко състояние в добричката болница и е интубирана от 5 август в реанимационния блок на сектора за COVID-19. Разговаряме с всички лекари, дават ни сведения, но се притеснявам дали всичко е адекватно и дали ще продължи“, споделя дъщерята на болна с коронавирус жена. Тя се притеснява също така дали медиците ще издържат и дали ще останат здрави, за да обгрижват майка й, която е в медикаментозна кома.

Според кмета Йордан Йорданов трябва да се върне доверието в болницата в Добрич след смяната на ръководството. По думите му ще се направи всичко възможно да се върнат и специалистите на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай