След Израел и Мароко затваря за чужденци

Решението ще важи две седмици

След Израел и Мароко затваря за чужденци | StandartNews.com

Мароко забранява влизането в страната в рамките на две седмици. Причината е бързото разпространение на новия вариант на коронавируса вируса омикрон. В Twitter Министерството на външните работи съобщава, че решението е взето, за да се „запазят постиженията, реализирани от Мароко в борбата с пандемията, и да се защити здравето на гражданите“.

Поредицата от ограничения, наложени от държавите по света, докато се борят да забавят разпространението на варианта, също нарасна, като Израел реши в неделя да забрани влизането на чужди граждани. Потвърдени или предполагаеми случаи на новия вариант вече се появиха в няколко европейски държави, в Израел и в Хонконг, само дни след като беше идентифициран от изследователи в Южна Африка.

Подходът „първо действайте, задавайте въпроси по-късно“ отразява нарастващата тревога за появата на потенциално по-заразен вариант близо две години след пандемия, която уби повече от 5 милиона души, промени живота и разруши икономиките по целия свят.

Въпреки че остава много да се научи за новия вариант, изследователите са загрижени, че той може да бъде по-устойчив на защитата, осигурена от ваксините, и може да означава, че пандемията ще продължи по-дълго от очакваното.

Вижте всички новини днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай