Шестима лекари в Пазарджик с COVID-19

Заразени са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки

Шестима лекари в Пазарджик с COVID-19 | StandartNews.com

Шестима медици с положителни проби за коронавирус са установени в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик. Заразени са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години, предаде БНР.

Всички те са поставени в домашна карантина. Изследва се целият медицински персонал, като вчера са взети 30 проби, днес се взимат още 21 и се очакват резултати. Извършва се и засилена дезинфекция на помещенията.

Директорът на ЦСМП трябва да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голям брой персонал. Освен това е задължен да провежда всекидневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от служителите, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.

Сред заразените през последното денонощие общо 9 души в областта са още три жени, сред тях и медицинска сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград. През последното денонощие са починали двама души - 80-годишна жена от Драгиново, лекувана в пловдивската болница "Света Каридад" и пазарджиклия на 43 години, който е бил в "Пирогов". И двамата са имали съпътстващи заболявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай