Руснаците се презапасяват с водка

Очакват там пика на пандемията след месец

Руснаците се презапасяват с водка | StandartNews.com

 

Пандемията удря всяка нацията по слабото й място. Извън всемирната мания за тоалетна хартия, холандците изкупиха тревата, американците се презапасиха с оръжие, а руснаците прегърнаха водката.

Търговците съобщиха за масови продажби на алкохол, пише „Ведомости“. Едни обявяват увеличение от 20 процента, други - от 30 процента и то само за последната седмица, откакто и в Москва взе да става напрегнато заради жертвите на вируса.

В същото време търговците обявиха, че се вдигат цените и на вносния алкохол.

По-рано организацията „Трезвая Россия“  написа писмо до премиера Михаил Мишустин с предложение да въведе ограничение в продажбите на алкохол заради пандемията с аргумента, че Световната здравна организация призовава да се ограничи употребата на алкохол по време на борбата с инфекцията. Малко вероятно е това да се случи.

Междувременно един от уважаваните вирусолози в Москва обяви, че очаква пика на епидемията в Русия да настъпи най-рано след месец. Анатолий Алщейн добави, че там епидемията се развива по-бавно, но припомни, че в Италия преди четири седмици ситуацията не изглеждаше толкова сериозна, а сега там положението е катастрофално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай