Първи случай на коронавирус в САЩ

Пациентът не е пътувал наскоро, нито е имал контакт със заразени

Първи случай на коронавирус в САЩ | StandartNews.com

Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ съобщи, че е регистриран първият случай на коронавирус в страната. Заразеният е човек, който нито е имал контакт със заразени, нито е пътувал наскоро. Това сигнализира за потенциално начало на разпространението на смъртоносния вирус в страната.

От Центъра за контрол и превенция на заболяванията не знаят как точно се е заразил с вируса пациентът от Калифорния. Той е жител на окръг Солано и получава медицинска помощ в окръг Сакременто. Пациентът не е имал история на пътуване или излагане на друг пациент, заразен с вируса.

Засега източникът на заразата не е известен. Възможно е това да е пример за разпронтранение на коронавируса в дадена населена общност, което ще е първият подобен случай в САЩ, предупреждават от Центъра.

Общият брой на случаите с коронавирус в САЩ достигна 60 като по-голямата част от тях са хора, евакуирани от град Ухан в Китай или са били на борда на круизния кораб Diamond Princess, който беше поставен под карантина край бреговете на Япония.

Съобщението на Центъра за контрол  и превенция на заболяванията в САЩ дойде непосредствено след специалната пресконференция на американския президент Доналд Тръмп, на която той се опита да увери американската обественост, че рискът от епидемия от коронавирус в САЩ остава нисък, подчертавайки високото ниво на подготвеност за реакция при евентуално избухване на епидемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай