Притеснителни вести на всеки час

четири жертви за денонощие у нас, тежки случаи в няколко градове

Притеснителни вести на всеки час | StandartNews.com

 

Разпространението на коронавируса у нас навлиза в по-остра фаза у нас след 4 жертви за денонощие и притеснителни новини за влошено състояния на пациенти в няколко градове.

74-годишната жена, която почина тази вечер в благоевградската болница след продължителни интензивни мероприятия, е страдала от хронична белодробна болест и хипертония. Лабораторните изследвания на жената за COVID-19 са били положителни, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От ведомството изказват съболезнования на семейството и близките на починалата жена.

Дъщерята на починалата е в тежко състояние. Припомняме, че майката и дъщеря от разложкото село Драглище бяха настанени на 25 март в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Благоевград с доказан коронавирус. Майката е на 73 години, а дъщерята на 53. Дъщерята е работила в оптика в София и след обявеното извънредно положение се прибрала при майка си на село. По данни на pirinsko.com, тя е сестра на известния благоевградски стилист - Данчо фризьора, който също е с положителна проба на коронавирус.

Двете бяха настанени в инфекциозно отделение на благоевградската болница, след което прехвърлени в реанимация и интубирани.

От Пловдив също долетя притеснителна вест за пациент с коронавирус. Състоянието на 50-годишен мъж, заразен с COVID-19, се е влошило, пише пише Glas.bg. Този е и първият тежък случай в града. Мъжът е интубиран снощи и диша с помощта на респиратор. Мъжът беше преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги". 50-годишният пациент е бил приет първоначално в МБАЛ ”Св. Пантелеймон”, известна още като бившата Втора градска болница. Преди около седмица е тестван за коронавирус, тъй като проявявал симптоматика, но пробата му била отрицателна. След около пет дни медик от лечебното заведение се е усъмнил в истинността на резултата и е настоял да се направи втора проба за COVID-19. В петък сутринта е излязъл резултатът, който потвърдил заболяването. Пациентът е с десностранна пневмония и са му осигурени медикаментите, които се прилагат за лечение на коронавирус.

По-рано в болницата в Благоевград издъхна и 55-годишен мъж от Банско. Още един смъртен случай има и в Кюстендил. И един в "Пирогов". Така броят на жертвите от COVID-19 у нас днес са четири, а общият им брой е седем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай