Правителството с извънредни мерки заради коронавируса

Вижте някои от тях

Правителството с извънредни мерки заради коронавируса | StandartNews.com

На своето извънредно заседание заради коронавируса, Министерският съвет забрани износа на маски и защитни обекла заради коронавируса. Решението е във връзка с откритите и потвърдени 4 случая на заразата в Габрово и Плевен. "МВР и ДАНС да използват своите сили срещу спекулата и възникването на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават", призова премиерът Бойко Борисов.

Кабинетът реши още Министерството на здравеопазването да обезпечи, където е необходимо, всички с маски и защитни облекла, а болниците, които имат нужда от това, да бъдат оборудвани с нови легла.

Правителството реши още Министерство на здравеопазването да издаде заповед за специален режим на болниците в Плевен и Габрово заради коронавируса.

Правителството отмени и всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви. Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

Министърът на културата Боил Банов обаче допълни предложението и поиска да се разшири обхвата за цялата страната. „Не от гледна точка на създаване на паника, но все пак 400-500 души на затворени помещения за 2-3 часа рискът е голям“, коментира министърът.

Всички спортни събития в България трябва да се провеждат при закрити врата. По предложение на Националния оперативен щаб са отменени всички спортни мероприятия, особено с участието на деца. Мачовете в зали и по стадиони да се провеждат без публика. В това число влизат и мачовете в Първа и Втора лига на България,

"Затваряйте всичко", заяви Бойко Борисов по време на заседанието на МС. "Ако така върви светът, съм убеден, че ще отложат и Олимпиадата", каза още Борисов.

Все още не е ясно дали днешните за днешните срещи вратите ще се затворят. По програма днес се играят мачовете Славия - Ботев Пловдив, Ботев Враца - Левски и Лудогорец - Дунав, както и Спартак Варна - Ботев Гълъбово.

Премиерът обаче изрази несъгласие към препоръката да се затварят градовете с коронавирус.  Той препоръча да се убедят хората да излизат само в краен случай.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай