Пфайзер доставя допълнителни 50 млн. ваксини на ЕС

Това съобщи днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен

Пфайзер доставя допълнителни 50 млн. ваксини на ЕС | StandartNews.com

Pfizer ще достави на ЕС допълнително 50 милиона дози ваксина срещу COVID-19 до края на юни. Това съобщи днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че днес започват преговорите с този производител за доставка на 1,8 млрд. дози ваксина през 2022-2023 година. По нейните думи се очаква преговорите да завършат бързо.

Фон дер Лайен добави, че производителят ще достави в ЕС до юли общо 250 млн. дози, като допълнителните 50 млн. ще бъдат разпределени между държавите според броя на населението. Досега държавите от ЕС са получили общо 126 милиона дози ваксина от всички одобрени производители.

Имунизираните в ЕС вече са 100 милиона, като една четвърт от тях са получили по две дози ваксина, отбеляза председателят на ЕК, пише БТА.

По думите й вчерашното решение на Johnson & Johnson временно да преустанови доставките на ваксина заради случаи на тромбози показва колко уязвима цел си е поставил ЕС имунизираните до края на лятото да бъдат 70 на сто от пълнолетното европейско население.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай