Пациенти на хемодиализа са заразени с К-19

Пациентите са без клинични прояви

Пациенти на хемодиализа са заразени с К-19 | StandartNews.com

11 пациенти в частен център за хемодиализа в Добрич са с положителна проба за COVID-19. Там се лекуват общо 25 пациенти. Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците.

Заразени са и четирима души от персонала, включително и управителят. Пациентите са без клинични прояви и засега нямат нужда от лечение в здравно заведение, съобщи за БНР управителят на Втора поликлиника в Добрич, където се помещава диализният център, д-р Валери Веселинов.

По думите на д-р Веселинов проблемът е в невъзможността Центърът по хемодиализа да преустанови дейността си, тъй като тя е животоподдържаща за пациентите му.

В самия диализен център също разполагат с отделно помещение, където работят само с Ковид-позитивните пациенти, допълни д-р Веселинов.

Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата.

В многопрофилната болница за активно лечение в Добрич към момента са настанени 27 заболели от COVID-19, двама са в интензивното отделение.

През последното денонощие в Добричка област са регистрирани нови седем носители на вируса на възраст от 49 до 67 години. Според данните от единния информационен портал от началото на епидемията общо 463 души в региона са дали положителен тест за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай