Медиците в Гоце Делчев: Загубихме учителя си

Лекарите в Гоце Делчев още не могат да излязат от шока след загубата на техния колега д-р Милан Първанов

Медиците в Гоце Делчев: Загубихме учителя си | StandartNews.com

Лекарите в Гоце Делчев още не могат да излязат от шока след загубата на техния колега д-р Милан Първанов. Началникът на реанимацията в местната болница загуби битката с коронавируса. Д-р Първанов бе единственият постоянен анестезиолог в лечебното заведение в Гоце Делчев.

Всички го описват като изключително всеотдаен лекар. Как ще се справя оттук нататък местната болница?„Загубихме един изключителен човек и лекар. Той бе уникален професионалист. Не знам как ще продължим работата си без него. Даде страхотен пример за всеки един колега, работи до последния момент”, коментират негови колеги.

Медицинските сестри от болницата също разказват, че са загубили светлината и опората в работата си. „Той бе наш учител. Осиротяхме и не знаем, какво ще се случва сега. Загубихме най-близкия си човек след родителите”, казват сестрите.

„Това бе един изключителен колега и професионалист. На него можеше да се разчита във всеки един момент. Абсолютно незаменим човек. Той бе стожерът на болницата”, казват колеги на д-р Първанов.„Ние сме предприели мерки, за да не се случат опасенията на колегите.  Разчитам на д-р Радойкова да поеме длъжността на д-р Първанов, за да може хората да са спокойни. Тя е местен кадър и смятам, че ще може да го замени подобаващо”, коментира Петър Филибев, директор на МБАЛ „Иван Скендеров” Гоце Делчев. Той добавя, че д-р Първанов е бил изключително взискателен относно предпазните средства и никога не е правил компромиси.

Най-голямата тревога на всички, не само на хората в Гоце Делчев, е че коронавирусът вече отне живота на много лекари и ако хората не спазват мерките и предизвикат нов бум на заразата няма да има кой да ги лекува.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай