Лондон и Мадрид - новите големи огнища на заразата

Продължават да постъпват притеснителни новини около коронавируса от Великобритания и Испания

Лондон и Мадрид - новите големи огнища на заразата | StandartNews.com

Продължават да постъпват притеснителни новини около коронавируса от Великобритания и Испания. Столиците на двете държави – Лондон и Мадрид могат да се превърнат в следващите големи огнища на заразата в Европа след Ломбардия, тъй като смъртността в тях се удвоява на всеки два дни, показва анализ на “Файненшъл таймс”.

Една трета от всички заразени в страните са съсредоточени в двата града, което кара местните власти да вземат по-радикални мерки за справяне със ситуация. По-лошо е положението само в Ню Йорк в момента.

Кметът на Лондон Садик Хан призова правителството да затвори още бизнеси, за да бъдат разтоварени линиите на метрото.

Вчера влаковете му отново бяха препълнени, въпреки че над 500 служители на транспортната полиция проверяваха дали пътуващите наистина имат належаща нужда. След като бяха затворени заведенията и магазините, които не продават храна, в Англия, сега на прицел е строителният бранш, който осигурява препитание и на много българи на Острова.

В Лондон започна изграждането на полева болница за 4000 пациенти, а полицията почна да разгонва хора от парковете, които се припичат на слънце. Търсят се 250 000 доброволци, които да помагат при снабдяването с храна и лекарства на уязвими граждани в изолация.

Вчера стана ясно пък, че властите в испанската столица Мадрид са взели решение да използват център за кънки на лед и търговски комплекс като морга за жертви на коронавирусната пандемия, тъй като моргите в града изнемогват.

По последни данни Испания също задмина Китай по брой на жертвите, след като те вече са 3 434. Последните информации сочат, че за последните 24 часа в страната са загинали 738 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай