Каракачанов за зеления сертификат: Не може от днес за утре

Нужно е да се направи разяснителна кампания, казва лидерът на ВМРО

Каракачанов за зеления сертификат: Не може от днес за утре | StandartNews.com

Зеленият сертификат в момента не дава ефект. Трябва да се проведе разяснителна кампания относно ползите от ваксините срещу COVID-19. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” на Нова тв председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него хората не са имали време да се подготвят за мярката.

„Когато въведоха безумието, наречено зелен сертификат, казахме, че това е грешка. Не може от днес за утре да се взимат мерки. Нека хората да не ме възприемат като антиваксър. Аз съм се ваксинирал и смятам, че всеки трябва да го направи. Не се прави обаче по този начин. Правителството 7 месеца се заминаваше с политически простотии, изпълняваше политически поръчки. Служебното правителство имаше две задачи – да осигури честни избори и да се погрижи за здравето на хората. Начело на здравното министерство е човек, който, дни преди да стане министър, агитираше против ваксините и маските", поясни Каракачанов.

И допълни, че в интернет е пълно с измислени теории за вредата от ваксините.

„Не можеш да накараш хората на сила да направят нещо. В интернет е пълно с всякакви фалшиви пророци, които говорят какви ли не глупости. Мен са ме срещали хора по улицата и са ме питали вярно ли е, че ни слагат чипове и ни пръскат с вируси от самолети. Когато хората видят, че тези, които са начело на държавата, се ваксинират, ще се замислят дали глупостите за чиповете, които се пишат в интернет, са истина. Начело на държавата стоят двама генерали – премиер и президент. Обясни на хората и ги поведи ти", каза още председателят на ВМРО.

По думите му, за да се успокои обществото - зеленият сертификат трябва да бъде отменен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай