Как се лекува ковид у дома

Лекарите трудно устояват на изкушението да предпишат "поне нещо" на пациент, който се обажда всеки ден и казва колко му е зле

Как се лекува ковид у дома | StandartNews.com

Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников обясни принципите за лечение на коронавирусна инфекция у дома. Той сподели своя опит в канала Telegram, пише Лента.ру .

Лекарят заяви, че в момента съществува "абсолютно неразбиране" на тактиката на такова лечение на COVID-19. Според него коронавирусът, както всяко остро респираторно заболяване, изчезва сам и изисква само помощни средства.

Тв водещият отбеляза, че е трудно колегите му да се откажат от изкушението да предписват "поне нещо" на пациент, който се обажда всеки ден и казва: "Чувствам се зле, имам температура, имам слабост, всичко ме боли, какво трябва да направя?" Необходимо е обаче да бъдем твърди, подчерта Мясников.

„Изплашеният пациент се нуждае от лечение, без да осъзнава, че може да донесе много неприятности с нулева полза! Не можете да използвате у дома за лечение на остри респираторни инфекции това, което болниците лекуват тежка вирусна пневмония! Страничните ефекти дори могат да бъдат фатални! " - предупреди лекарят.

За лечение на инфекция са необходими почивка, лека, но висококалорична храна, обилно приемане на течности, антипиретични лекарства. Той също така призова за търпение, за да се види подобрение. От допълнителни средства, Мясников посъветва да приемате витамини, микроелементи, по-специално цинк, интерферон гама под формата на капки за нос - в същото време не трябва да купувате това лекарство в ампули за интравенозно приложение, които се използват за лечение на тежка вирусна пневмония.

По-рано Мясников разсея популярните слухове за ваксинациите. Лекарят коментира слуховете за безплодие след ваксинация. Според него подобен страничен ефект не е отбелязан от разработчиците на никоя ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай