Трагедията със семейство Вакльови е неописуема

След д-р Муса Вакльов, на 37 г. почина и синът му д-р Емил Вакльов

Трагедията със семейство Вакльови е неописуема | StandartNews.com

COVID-19 покоси двама лекари - баща и син.

В „Пирогов“ почина младият доктор Емил Вакльов, кардиолог в частната болница ПУЛС в Благоевград. Той е син на починалия преди 4 дни, също от COVID-19, д-р Муса Вакльов. 37-годишният лекар е издъхнал тази сутрин в отделението по реанимация на спешната болница.

Заедно с него там е настанена неговата майка Ава, която също е медицински работник. Бащата Муса Вакльов и жена му бяха дълги години общопрактикуващ лекар и медицинска сестра в близкото до Белица село Краище.

Вчера тежко болните  майка и син бяха посетени от здравния министър д-р Костадин Ангелов, загрижен за състоянието им. Д-р Емил Вакльов беше приет в Пирогов преди седмица с пневмония вследствие на коронавирус. Заболяването при него се е развило за една седмица и въпреки усилията на колегите му  лекари се стигна до фатален край.

В понеделник, в същото отделение в “Пирогов”  от коронавирус почина неговият баща – 60- годишният д-р Муса Вакльов, който беше общопрактикуващ лекар в село Краище. Заразата вероятно е тръгнала от шивашка фабрика в Разлог, която е станала огнище на коронавирус и където д-р Муса Вакльов съвестно е правил прегледи . Погребан е в родното си село Бабяк. Той беше личният лекар с най-много пациенти – 4 500.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай