Избягали учени от Ухан с шокиращи данни

Специалистите избягали от Китай в средата на февруари

Избягали учени от Ухан с шокиращи данни | StandartNews.com

Учените от лабораторията в китайския град Ухан, откъдето пламна коронавируса, се изнесоха на Запад и споделиха шокираща информация за произхода на заразата. Това заяви бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън, пише The Daily Mirror.

"Данните все още не са коментирани пред медиите, но хора от лабораторията на Ухан и други институции, дошли на Запад, сега предават доказателства за вината на Китайската комунистическа партия. Мисля, че хората ще бъдат шокирани", добави Банън. Според него, западните разузнавателни агенции са получили убедителни доказателства за вината на Пекин. Банън каза още, че те са били предоставени от китайски учени, "които са дезертирали от страната от средата на февруари."

На 29 април Тръмп разпореди на американските разузнавателни агенции да разследват евентуални тайни споразумения между Световната здравна организация (СЗО) и Китай. Има предположение, че СЗО е знаел за съществуването на лабораториите в Ухан.

По-рано през април, френски лауреат,  който спечели международна награда за откриване на ХИВ, каза, че коравирусът е създаден в лаборатория. Според него, SARS-CoV-2 е разработен от молекулярни биолози, добавяйки към него ХИВ частици в опит да се създаде ваксина срещу СПИН. По-късно неговата версия е потвърдена от руския учен, който заяви, че специалистите от лабораторията в Ухан правят "абсолютно безумни неща".

По-рано американският телевизионен канал Fox News, цитирайки няколко източника, съобщи, че първият пациент, който е заразен с коронавируса, е служител на лабораторията на Уханския институт по вирусология. Говорителят на китайското външно министерство отговори, че версията на развитието на коронавируса SARS-CoV-2 в лабораторията в Ухан няма научна основа. САЩ призоваха Китай да разкрие цялата информация за първата инфекция на вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай