Големи гръцки градове отново пламват от COVID-19

При премиера Мицотакис днес ще се обсъжда връщане на някои от ограниченията

Големи гръцки градове отново пламват от COVID-19 | StandartNews.com

Сериозното увеличаване на случаите на COVID-19 и възможното връщане на някои от ограниченията, което ще бъде обсъждано днес на видеоконферентна среща под председателството на премиера Кириакос Мицотакис, са основна тема в днешните гръцки вестници, предаде "Блиц".

"Коронавирусът. Дойде втората вълна", е заглавието, под което "Та неа" съобщава за регистрираните вчера 75 нови случая на заразяване. Тревога е обявена в Атина, Солун, Волос и Кавала, а правителството и националната служба за обществено здраве мобилизират всичките си сили.

"Елефтерос типос" също пише за "взрив на разпространението" в Атина, Солун и Кавала. Според изданието има предложения за ограничаване на работното време на баровете или дори за затварянето им заради наблюдаваното събиране на големи групи хора.

"Контра нюз" също пише, че "контролът се е изплъзнал" и се налагат по-строги ограничения. Според изданието сред мерките, които се обсъждат, са затварянето на увеселителните заведения, ограничаването на работното време на ресторантите, кафенетата и баровете, връщането на есемесите при излизане на възрастните хора извън домовете им и задължителното носене на маска дори и на открито.

"Катимерини" съобщава, че в град Кавала, Северна Гърция, временно е спряна работата на предприятие за преработка на месо, където са установени 23 случая на коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай