Глобяват ГЕРБ и БСП за неспазване на трите Д

Оказа се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората, каза доц. Ангел Кунчев

Глобяват ГЕРБ и БСП за неспазване на трите Д | StandartNews.com

Съставят актове на ГЕРБ и БСП и им налагат по 3000 лв. глоба, затова че са допуснали събиране на голям брой хора на едно място. Това каза доц. Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб извънреден брифинг.

По думите на Кунчев всяко събиране на много хора на едно място на закрито без спазване на дистанция от метър и половина крие рискове.

Според него освен трите Д-та: дезинфекция, дистанция и дисциплина, е важно и К-то, а именно контролът.

"Оказа се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората. С огромно съжаление го казвам, не че при всички е така. Една част продължават да спазват мерките. Немалка е частта, които решиха, че всичко е ок. До какво води това. Това К добавено какви реални измерения ще придобие. За да не бъдем обвинявани, че правим някакъв подборен контрол или че гледаме само най-дребните отклонения, решението на министъра и на столична РЗИ, която е упълномощена е да съставим актове на двете политически сили ГЕРБ и БСП, да ги глобим с максималната сила от 3000 лв., затова че са допуснали събира на хора на едно място", изтъкна още доц. Кунчев.

Той посочи, че същото ще бъде направено и с Националния стадион "Васил Левски".

"Всички мерки са важни, но нека не забравяме нещо. Вирусът не се търкаля по улиците в България. Мерки като пръскане на тонове дезинфектанти по улици и площади, не могат да бъдат водещи. Вирусът е в нашият нос и в нашето гърло", изтъкна още доц. Кунчев.

Вижте още: Пак слагаме маските. Задължително!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай