Босът на Пфайзер с ключова новина за Омикрон

Коментира новата ваксина и бустерната доза

Босът на Пфайзер с ключова новина за Омикрон | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Pfizer (Пфайзер) Алберт Бурла заяви, че две дози от ваксината на компанията не дават достатъчна защита срещу варианта на коронавируса Омикрон, а първоначалните дози са загубили също голяма част от ефикасността си за предотвратяване на хоспитализация, пише агенция "Фокус".

В изказване на конференцията на J.P. Morgan, излъчено от Yahoo! Finance, Бурла подчерта важността на това, хората да си поставят трета доза Pfizer, за да се защитят и от Омикрон. „Двете дози не са достатъчни за Омикрон“, каза Бурла. „Третата доза от настоящата ваксина осигурява доста добра защита срещу смъртни случаи и прилична защита срещу хоспитализация“.

По думите му, Омикрон е по-трудна цел от предишните варианти. Омикрон, който има десетки мутации, може да заобиколи част от защитата, предоставена от оригиналните две дози на Pfizer. Бурла каза пред CNBC по-рано в понеделник, че Pfizer ще има готова ваксина, която е конкретно насочена към Омикрон, през март, въпреки че той каза, че не е ясно дали ще е необходима или не. Бурла каза също на CNBC, че трябва да се направят още тестове, за да се определи дали са необходими или не четвърти дози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай