Жена е станала жертва на сексуален тормоз във VR вселената на Meta

Компанията-майка на Facebook е започнала вътрешно разследване на случая

Жена е станала жертва на сексуален тормоз във VR вселената на Meta | StandartNews.com

Жена се оплака, че е била опипвана от непознат, докато е работила като бета тестер във VR платформата Horizon Worlds на Meta. Компанията-майка на Facebook вече е започнала вътрешно разследване на случая.

Horizon World позволява на потребителите да общуват и да играят игри с до 20 други аватара. В публикация в официалната Facebook група на бета тестерите жената, пожелала анонимност, споделя, че аватарът ѝ е опипван от непознат. Други потребители са потвърдили инцидента.

„Сексуалният тормоз не е шега в обикновения интернет, но да бъдеш във виртуалната реалност добавя още едно ниво, което прави злоупотребата още по-интензивна“, пише пострадалата. Тя заявява също, че инцидентът е станал в Plaza - една от основните зони, където хората се събират.

Припомняме, че на 9 декември Meta отвори Horizon Worlds за потребители на възраст над 18 години в Северна Америка. Смята се, че платформата много наподобява визията на Марк Зукърбърг за метавселената.

След публикацията на жената, Meta започна вътрешно разследване на инцидента, който според MIT Technology Review се е случил на 26 ноември. Жената е написала публикацията на 1 декември, съобщава изданието.

Компанията-майка на Facebook посочва още, че по време на инцидента жертвата не е включила функцията за безопасност, предназначена да предотврати тормоза в рамките на платформата. Тя може да бъде активирана от потребителите, които се чувстват застрашени в платформата и е предназначена да попречи на другите да взаимодействат с тях.

А ето тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай