WhatsApp започва да поддържа преводи с криптовалута

Услугата започва да работи пилотно на няколко избрани пазара

WhatsApp започва да поддържа преводи с криптовалута | StandartNews.com

Facebook или Meta, както вече е известна компанията. отдавна работи по пускането на своя собствена услуга за разплащане с криптовалута. Потребителите, използващи дигиталния портфейл на социалната мрежа, могат да изпращат и получават пари чрез приложения за чат като Messenger или WhatsApp.

Libra, както бе наречен проектът за използване на криптовалута, обаче срещна много съпротива от страна на потребителите и регулаторите в САЩ и Facebook изглежда го изостави. Компанията обаче продължава да работи в тази насока и този месец стартира пилотна програма за поддръжка на незабавни крипто плащания чрез WhatsApp.

За сега единствената криптовалута, която WhatsApp поддържа, е Pax Dollars или USDP. При нея 1 USDP винаги ще струва 1 щ. долар. Това ще предпази потребителите от голямата  волатилност на останалите валути.

Идеята е чрез  приложението потребителите бързо и лесно да изпращат и получават пари – до свои роднини, приятели или на заем. Преводите имат лимит в зависимост от банката, към която е свързан акаунтът. Със сигурност това обаче е само началото и в следващите месеци ще видим още възможности на дигиталния портфейл на WhatsApp.

Вижте още новини от света на технологиите в рубриката ни Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай