SteelSeries Arctis 7X - чудесен избор за геймърски коледен подарък

Въпреки че са създадени за гейминг, слушалките са много подходящи също за работа и учене

SteelSeries Arctis 7X - чудесен избор за геймърски коледен подарък | StandartNews.com

Този месец получихме възможност да тестваме един от най-добрите модели на пазара на гейминг слушалки - Arctis 7X на SteelSeries. Това е продукт, който обединява много от последните иновации при този клас продукти и както се убедихме от първа ръка, може качествено да повлияе на играта - независимо дали просто разпускате за удоволствие или сте състезател по електронни спортове. В следващите редове ще ви запознаем по-подробно с възможностите на модела.

Външен вид и дизайн

Безжичните игрални слушалки Steelseries Arctis 7X привличат окото от пръв поглед с лъскавото си черно покритие. В комбинация с ярко зелената им подсветка, на външен вид те наподобяват устройствата с марка Xbox.

Устройството разполага с две чашки, свързани с два обръча. Долният обръч е кожен, а горният - пластмасов. Слушалките са направени така, че се разтягат автоматично според размерите на главата, без никакво усилие от страна на носещия ги. Това е голямо улеснение, тъй като не се налага допълнително нагласяне на обръчите и чашките при поставяне.

Допълнително удобство е, че целият функционален панел (колелце за регулиране на звука, бутон за спиране на микрофона и порт за кабел) е разположен на едната слушалка.

 

Звук

Първото нещо, което тествахме, когато пуснахме слушалките, е как се чува през тях. Изпробвахме ги с видео игри, гледане на филми и слушане на музика, и установихме, че качеството на звука е много добро и с тях се чуват много повече различни нюанси, в сравнение с други гейм слушалки от този клас. Създадени за гейминг, те възпроизвеждат 7-канален звук през двете чашки, което допринася за високата достоверност на звука.

Батерия

По време на работата ни със слушалките установихме, че зарядът на батерията им издържа цяло денонощие. Това ги превръща в подходящ аксесоар за всички запалени геймъри и любители на мултимедийните изживявания, които могат да се отдадат на заниманията си с часове.

Допълнителни функционалности

Безжичните игрални слушалки Steelseries Arctis 7X притежават универсален USB-C преходник, който ги прави съвместими както с конзолите от фамилията Xbox, така и с персонални компютри, конзоли PlayStation, Nintendo Switch и др. Те са снабдени и с шумопотискащ микрофон ClearCast, който ги прави подходящи и при провеждане на конферентни разговори и видео срещи в шумна среда.

В заключение

Въпреки че са създадени за гейминг, Arctis 7X са многофункционални слушалки, които са много подходящи също за работа и учене. Те се отличават с много добри технически характеристики, производителност и дизайн. Едно от основните им предимства е, че са безжични и лесно могат да установят стабилна връзка с всяко устройство, както и позволяват движение из помещението, без да прекъсваме разговора си или слушането на музика например.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай