Съдят Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър за предполагаема крипто измама

Скандалът е свързан с криптовалута, наречена EthereumMax

Съдят Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър за предполагаема крипто измама | StandartNews.com

Групов иск посочи риалити звездата Ким Кардашиян, боксьора Флойд Мейуедър и баскетболната звезда Пол Пиърс като обвиняеми за популяризиране на криптовалута, наречена EthereumMax. Жалбоподателите съдят знаменитостите и други лица, които стоят зад токените, за това, че са довели до покачване на стойността на дигиталната валута Ethereum.

Делото изброява всеки, който е инвестирал в токена между 14 май и 27 юни 2021 г. като ответник. Както обяснява Gizmodo, ищците обвиняват подсъдимите в извършване на схема, при която инвеститорите разпродават акциите си, за да спечелят много пари, след като са организирали повишаване на стойността им.

В документите се посочва, че стойността на токена се е повишила с 632%, след като Мейуедър и Пиърс са я популяризирали. Боксовата звезда носеше шорти с URL адреса на сайта на EthereumMax по време на демонстративния си мач с Логън Пол, докато Пиърс имаше публикации в Twitter, свързани с нея.

Междувременно Кардашиян публикува свързани с EthereumMax сторита в Instagram, казвайки на последователите си, че е чула за нея от приятелите си. Според Morning Consult, 19% от анкетираните, които са заявили, че са видели публикацията на риалити звездата, са инвестирали в EthereumMax като резултат.

В делото се посочва още, че ден след публикацията на Ким Кардашиян, стойността на токена е паднала с 98 процента. Освен това се твърди, че създателите на криптовалутата са продали акциите си преди падането на цената, както се вижда от онлайн портфейлите им.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай