Samsung ще покаже нов тип смартфони със сгъваеми екрани

Идва ерата на навиващите и плъзгащите се дисплеи

Samsung ще покаже нов тип смартфони със сгъваеми екрани | StandartNews.com

През последните години едни от най-интересните продукти на пазара бяха новите смартфони със сгъващи се екрани. Благодарение на иновативната технология, редица производители представиха първите си подобни модели. През 2021 г. дори цените им започнаха да стават малко по-ниски, които ги прави достъпни за по-широк кръг потребители.

Един от водещите производители на този тип устройства – Samsung – загатна, че ще представи още нови подобни модели, но с различни по тип екрани. Ако до сега дисплеите просто се прегъваха през средата, компанията показа, че възнамерява да лансира апарати с навиващи и плъзгащи се екрани.

Samsung стартира специален сайт, в който демонстрира какви ще са гъвкавите OLED екрани на бъдещето. Благодарение на Slidable Flex и Rollable Flex дизайна, скоро ще можем да видим и смартфони, които изглеждат по нов начин.

Все още е рано да се предположи кога Samsung ще пусне официално устройства с иновативния форм-фактор. Според инженерите това са просто възможни варианти за използването на гъвкавите OLED екрани, от които могат да се възползват всички други производители. Показването им на официалния сайт на компанията обаче означава, че намеренията са сериозни и те скоро ще бъдат официално анонсирани.

Повече подобни новини можете да прочетете в нашата рубрика за технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай