Риана, Мигос и други звезди се сдобиват с виртуални аватари

Universal Music Group засилва присъствието си в дигиталното пространство

Риана, Мигос и други звезди се сдобиват с виртуални аватари | StandartNews.com

Universal Music Group засилва присъствието си в дигиталното пространство. Звукозаписната компания си партнира с фирмата за аватари Genies, за да създаде дигитални версии на своите изпълнители, както и екипи и аксесоари за използване във виртуални светове.

Идеята е звездите на компанията да се сдобият с официални виртуални идентичности. Някои от списъка, включително Джъстин Бийбър и Шон Мендес, вече бяха помолили Genies да им направят такива аватари.

Сега планът е Риана, Мигос и други да могат да се възползват от такива дигитални версии в различни метавселени или да използват аватарите в социалните мрежи. През следващите месеци чрез пазар, управляван от Genies, феновете ще могат да купуват и продават виртуални стоки за аватарите.

Това не е първият поглед на Universal Music Group към тази технология. Миналия месец компанията обяви виртуална група, включваща четири героя от колекцията Bored Ape Yacht Club.

И други известни марки вече се стремят да станат част от дигиталния свят, включително Adidas, която работи върху собствени NFT (незаменими токени), и Nike, която изгражда виртуално пространство и магазин за цифрови стоки в Roblox. Тази платформа е една от няколкото, които помогнаха на други компании и марки да се впуснат в новото приключение.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай